• Projecten

Locatieverhalen in Friesland

7 bijzondere WO2-verhalen, beleefbaar op locatie

Friesland is medio september 2021 zeven bijzondere locatieverhalen rijker. Ze zijn onderdeel van Liberation Route Europe, een Europese herdenkingsroute die de opmars van de geallieerden volgt.

"Met een paneel, digitale geluidsfragmenten en beeldmateriaal worden voorbijgangers meegenomen in het verhaal dat zich op die plek afspeelde"

Friesland is medio september 2021 zeven bijzondere locatieverhalen rijker. Ze zijn onderdeel van Liberation Route Europe, een Europese herdenkingsroute die de opmars van de geallieerden volgt. Met een paneel, digitale geluidsfragmenten en beeldmateriaal worden voorbijgangers meegenomen in het verhaal dat zich op die plek afspeelde. De verhalen en locaties zijn heel verschillend maar hebben één gemene deler: Er gebeurde iets bijzonders waarmee de bevrijding van Nederland een stukje dichterbij kwam.

Er komen locatieverhalen in Appelscha, Dronrijp, Echten, Gorredijk, Leeuwarden, Pingjum en Sondel. Op een aantal verhaallocaties heb je prachtig uitzicht over het landschap waar zich van alles afspeelde, anderen zijn middenin het dorp. Beeld je eens in hoe hier de rust verstoord werd door ronkende vliegtuigmotoren en geweergekletter…