Duurzaamheidsproject KlimOp

 KlimOp
In 2021 zijn wij samen met Museumfederatie Fryslân aan de slag gegaan met het Klimaat Ontzorgingsproject (KLIMOP) van Provincie Fryslân. De afgelopen twee jaar hebben wij 14 musea kunnen helpen met het verduurzamen van hun gebouwen. Met dank aan Provincie Fryslân kan Stichting Erfgoed & Publiek dit jaar de opgedane kennis en het opgebouwde netwerk erfgoedbreed inzetten. Dit doen we aan de hand van verschillende activiteiten. Zo kunnen we samen het Friese erfgoed toekomstbestendig maken.

Activiteiten rondom KlimOp
Op de planning staan verschillende uitwisselingsbijeenkomsten, workshops, een duurzaamheidsloket met maandelijkse spreekuren en informatie rondom een diverse onderwerpen. Kijk op onze cursuspagina om op de hoogte te blijven van de geplande activiteiten.

Over het project
Gebouweigenaren kunnen, met het Klimaat ontzorgingsprogramma van provincie Fryslân aan de slag, met het verduurzamen van hun gebouwen. Hiermee kunnen gebouweigenaren de energiekosten verlagen, bijdragen aan de totale afname van CO2 en daarmee meewerken aan een leefbare toekomst. Dit initiatief geldt voor kleine gebouwen met een maatschappelijk doel zoals gemeenten, schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs, kerken en zorgaanbieders met een klein aantal vestigingen, dorps- en buurthuizen en ook culturele instellingen zoals musea.