KlimOp-bijeenkomst | Circulair bouwen en duurzame investeringen

In 2021 zijn wij samen met Museumfederatie Fryslân aan de slag gegaan met het Klimaat Ontzorgingsproject [KLIMOP] van Provincie Fryslân. De afgelopen twee jaar hebben wij 14 musea kunnen helpen met het verduurzamen van hun gebouwen. Met dank aan Provincie Fryslân kan Stichting Erfgoed & Publiek dit jaar de opgedane kennis en het opgebouwde netwerk erfgoedbreed inzetten. Op de planning staan verschillende uitwisselingsbijeenkomsten, workshops, een duurzaamheidsloket met maandelijkse spreekuren en informatie rondom een diverse onderwerpen.

Deze eerste bijeenkomst vindt plaats op 11 juni 2024 van 10.00 tot 13.00, bij Tresoar. Er staan voor deze ochtend twee onderwerpen op het programma: duurzame investeringen op de lange termijn en circulair bouwen van tentoonstellingen

Duurzame investeringen op de lange termijn
Er is zoveel informatie dat je soms door de bomen het bos niet meer zit. Jelte Pars kan vanuit jarenlange praktijk-ervaring helder en nuchter vertellen over de do’s en dont’s van isoleren, verwarmen, ventileren en opwekken. Tijdens deze bijeenkomst krijg je niet alleen verdiepende informatie maar krijg je ook meer inzicht in welke stappen je in welke volgorde neemt, om vervolgens goede en verantwoorde keuzes te maken.

Circulair bouwen van tentoonstellingen
In 2018 leidde het onderzoek naar circulaire tentoonstellingen in het Rijksmuseum tot de ontwikkeling van de methodologie ‘Make Exhibitions Circular’. Met veel enthousiasme zet Marije Remigius zich met Circu-leren in om de transitie te bevorderen. Marije neemt je mee in de 7 stappen waarmee je gemakkelijk aan de slag kunt.

*Deelnamekosten zijn inclusief koffie/thee

Cursusdatum
Tijd
Locatie
Di 11 jun
10:00-13.00 uur
Tresoar