De vijf V’s van het vrijwilligersmanagement

Vrijwilligersmanagement

FARO (het Vlaams steunpunt voor het roerend en immaterieel cultureel erfgoed) en Heemkunde Vlaanderen (het ankerpunt voor de cultureel-erfgoedgemeenschap heemkunde in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest), brachten in 2016 de brochure ‘De vijf V’s van het vrijwilligersbeleid’ uit.

Het is een brochure boordevol praktische tips om vrijwilligersbeleid op de sporen te zetten. De vijf V’s staan voor de verschillende fases die een vrijwilliger normaal doorloopt binnen je organisatie: vind, verwelkom, versterk, verbeter en een (begeleid) vertrek. Heemkunde Vlaanderen en FARO hebben deze brochure samen geschreven, helemaal op maat van erfgoedorganisaties. De brochure is gratis en digitaal te raadplegen via de website van FARO. Een gedrukte versie kan aanschaft worden bij Heemkunde Vlaanderen.

Deze brochure is er voor alle erfgoedwerkers die hun vrijwilligerswerking willen structureren: medewerkers of vrijwilligerscoördinatoren, actieve (bestuurs-)leden binnen een erfgoedvereniging, maar ook alle organisaties die erfgoedvrijwilligers ondersteunen en begeleiden.

Interesse?Naar Faronet.be

 

Wil je met de brochure aan de slag, maar kun je wat extra begeleiding gebruiken? Neem dan contact met ons op.