Erfgoedvrijwilliger organiseert online sessies ‘sociale toegankelijkheid’

15 maart 2023 Kennis delen Marketing & communicatie

Erfgoed is van ons allemaal, maar hoe zorg je ervoor dat iedereen zich welkom voelt en dat iedereen zoveel mogelijk mee kan doen? Vanuit het project Erfgoedvrijwilliger organiseren we in het voorjaar van 2023 drie kennis- en inspiratiesessies rond het thema ‘sociale toegankelijkheid’.

Over sociale toegankelijkheid

In een reeks online bijeenkomsten gaan we aan de slag met het onderwerp sociale toegankelijkheid. De focus ligt hierbij op gasten en nieuwe vrijwilligers met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Sociale toegankelijkheid betekent dat er op een gewone manier met je wordt omgegaan. Bijvoorbeeld dat je gastvrij ontvangen wordt, dat je goed te woord wordt gestaan en dat je makkelijk bij de juiste (online) informatie kunt komen.

Waar gaan we het over hebben?

In sessie 1 op 19 april, getiteld ‘Een introductie op sociale toegankelijkheid‘, staat de vraag centraal: hoe maak je jouw erfgoedorganisatie toegankelijker? Expert Elvera van Leeuwen (Stichting Oren en Ogen Tekort) neemt ons mee in het onderwerp. In de tweede bijeenkomst op 10 mei, getiteld ‘Ervaringsdeskundigen aan het woord‘, vertellen ervaringsdeskundigen over welke invloed hun fysieke of verstandelijke beperking heeft op hun bezoekerservaring of vrijwilligers. Wat kun jij doen om sociale toegankelijkheid te verbeteren. In de laatste sessie op 31 mei, getiteld ‘Sociale toegankelijkheid begint op je website‘, gaan we praktisch aan de slag. Wat kun jij morgen als doen om de juiste informatie op jouw website te zetten?

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de drie sessies op de website van Erfgoedvrijwilliger. De sessies worden online gegeven en zijn gratis bij te wonen. U kunt de sessies apart volgen, maar voor het krijgen van het complete plaatje raden wij aan om u aan te melden voor alle drie. Via de website van Erfgoedvrijwilliger kunt u zich aanmelden voor de drie sessies.