Kennis-en informatiecentrum Hegebeintum genomineerd voor designprijs 

18 november 2021 Projecten

De Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving wordt dit jaar voor de 11e keer uitgereikt. De prijs is een erkenning voor het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen een opdrachtgever en een ontwerper.

Kennis- en informatiecentrum Hegebeintum
Eén van de zes genomineerden is Kennis- en informatiecentrum Hegebeintum. Dit gloednieuwe centrum maakt deel uit van de Friese archeologische steunpunten. De opdracht was om de bijzondere geschiedenis van het gebied en het benutten van de kernkwaliteiten van het terpenland langs de Friese kust toegankelijk te maken voor een brede doelgroep. 

Het team
Een inrichtingsteam heeft de inrichting verzorgd voor een laagdrempelige archeologische expositie in het nieuwe bezoekerscentrum van TWA Architecten. Op de foto is het team te zien, bestaande uit ontwerpers Jos Blomsma en Babke Dekker en 
archeoloog Johan van Gent, een collega van Stichting Erfgoed & Publiek. 

Bij de Vredeman de Vries Prijs staan het proces en het doel van vormgeving voorop, en daarmee de relevantie en maatschappelijke rol van wat vormgeving of design kunnen bijdragen. De Provincie hoopt met deze prijs een impuls te geven aan de ontwikkeling en belangstelling voor vormgeving en design in Fryslân.

Stemmen voor de LC-publieksprijs kan tot en met 5 december via lc.nl/vdevprijs.
Alle informatie over de designprijs en de genomineerden lees je hier.