Erfgoedvrijwilliger.nl

Logo erfgoedvrijwilliger.nl

Samen met de andere provinciale erfgoedhuizen in Nederland zijn wij bezig met het project Erfgoedvrijwilliger.nl. Erfgoedvrijwilliger zet zich in voor een toekomstbestendige erfgoedsector. Belangrijk hierbij vinden wij:

  • Het vergroten van participatie en verbondenheid op het gebied van erfgoed
  • Het ondersteunen, verrijken en versterken van het erfgoedveld
  • Het verbinden en professionaliseren van erfgoedvrijwilligers

 

Geef vroeger een toekomst!

De website www.erfgoedvrijwilliger.nl is dé plek voor vrijwiligers(organisaties) in de erfgoed sector. Op de website is een vacaturebank en kennisbank voor erfgoedorganisaties te vinden. Iedereen kan hier gebruik van maken! Of je nu vrijwilliger bent of met vrijwilligers werkt, we bieden graag ondersteuning bij uitdagingen in het erfgoedveld. Heb je vragen over de vacaturebank? Neem gerust contact op met Jelena Fokkens .

Erfgoed participatie coach

Een ander onderdeel van het project is de erfgoed participatie coach. In elke provincie is er zo’n coach aanwezig, bij ons is dat Lara Mombaerts. Samen met de andere coaches maakt zij deel uit van een landelijk netwerk. De coaches zijn er om advies, ondersteuning en informatie te geven op het gebied van vrijwilligers en participatie. Dit doen wij vanuit de Faro-gedachtegoed. (Vrijwillige) medewerkers uit alle erfgoedsectoren kunnen gebruik maken van de erfgoed participatie coach. Neem gerust contact met Lara op.