KlimOp: verduurzamingsprogramma voor musea

In 2021 zijn is Stichting Erfgoed & Publiek samen met Museumfederatie Fryslân aan de slag gegaan met het Klimaat Ontzorgingsproject (KlimOp) van Provincie Fryslân. KlimOp is het Friese Klimaat Ontzorgingsprogramma voor verduurzaming van klein maatschappelijk vastgoed.

De afgelopen twee jaar hebben wij 14 musea kunnen helpen met het verduurzamen van hun gebouwen en collectie. Met dank aan Provincie Fryslân kan Stichting Erfgoed & Publiek dit jaar de opgedane kennis en het opgebouwde netwerk erfgoedbreed inzetten.

Bijeenkomsten en spreekuren
Het inzetten van deze opgedane kennis en het opgebouwde netwerk doen we aan de hand van verschillende activiteiten. Op de planning staan verschillende uitwisselingsbijeenkomsten, workshops, een duurzaamheidsloket met maandelijkse spreekuren en informatie rondom een diverse onderwerpen. Houd onze cursuspagina in de gaten voor actuele activiteiten.

Verduurzamingsproject KlimOp
Met het Klimaatontzorgingsprogramma van provincie Fryslân kunnen gebouweigenaren aan de slag met het verduurzamen van hun gebouwen. Door deel te nemen aan dit programma kunnen niet alleen de energiekosten worden verlaagd, maar kan ook worden bijgedragen aan de vermindering van CO2-uitstoot. Zo kan er worden meegewerkt aan een duurzame toekomst. Dit initiatief is specifiek gericht op kleine gebouwen met een maatschappelijke functie, zoals gemeenten, kerken en museale instellingen.

Meer informatie over het KlimOp-project is te vinden op de website van Provincie Fryslân